Skip to the content

Bratsch

Strygerinstrumenterne violin, bratsch, cello og kontrabas er lavet af træ og har 4 metalstrenge og man bruger en bue til at frembringe tonere med. Som strygerelev på Herning Musikskole for man individuel undervisning på sit instrument. Undervisningen tager udgangspunkt i den enkelte elevs forudsætninger og er progressivt opbygget så sværhedsgraden passer til det niveau eleven er på. Strygerinstrumenterne er meget velegnet til sammenspil og der tilbydes udover den individuelle undervisning sammenspil i forskellige grupper og genre. Der er et stort socialt element i det at lære at spille, vi spiller koncerter og tager på ture i Danmark og i udlandet. Når man spiller øger man sin koncentration, hukommelse og underbygger sin motoriske udvikling.
Udover at lære at spille på sit instrument får man basale kundskaber indenfor musikteori, nodelære og genrekundskab.
I perioden 2017/18 er der mulighed for at deltage i det midtjyske strygersamarbejde hvor der tilbydes forskellige workshops og orkesterstævner. 

Alder: Du kan begynde at gå til violin når du er 7 år. Kontakt faglærerne.

Individuel undervisning: Du får undervisning i minimum 20 minutter pr. uge.
Eller
Hold undervisning: 2 elever sammen i 30 minutter pr. uge (begyndere/fortsættere) eller 3 elever i 45 minutter pr. uge (begyndere).

Bratschen er violinens storebror og har en dybere klang. Som bratschelev lærer man at spille og passe godt på sit instrument. Instrumentets størrelse passer til eleven og kan lejes på musikskolen. Vi spiller små melodier og øvelser som passer til den enkelte elevs forudsætninger og udvikler elevens evner. Soloundervisning og sammenspil understøtter hinanden og vi lægger derfor stor vægt på at spille sammen. Har man allerede spillet violin er sjovt at prøve kræfter med Bratschen også.

Når læreren vurderer at eleven er klar, kan man starte i et orkester hvor sværhedsgraden passer til elevens færdigheder.
 

Vælg ønsket hold / undervisningssted og tryk tilmeld: