Skip to main content Skip to footer

Sang, musical og stemmetræning

Herning Musikskole

Undervisning i Sang, musical og stemmetræning på Herning Musikskole


Undervisningen giver dig mulighed for at synge mange forskellige genrer, f.eks. danske sange, pop-ballader, Disney-sange, musical og klassisk. Når du har gået nogle år, kan du så eventuelt specialisere dig inden for bestemte genrer og teknikker. 

Du kan enten synge alene sammen med din underviser, hvor du vil få undervisning fra 20 min. og opefter, eller du kan få undervisning på små hold med andre elever, hvor I deler en lektion på enten 30 (2 elever) eller 45 min. (3 elever).

 
Start: fra ca. 10 år og opefter. På Kildebakkeskolen har du mulighed for at starte til sangundervisningen, allerede fra du er 6 år
Hvornår: mandage-torsdage - kontakt kontoret for yderligere oplysninger
Hvor: Herning Musikskole, Nørregade 7C
Antal gange: undervisning ugentligt - du kan tilmelde dig hele året


MANDAGE

TIRSDAGE
  • Kildebakkeskolen
ONSDAGE
TORSDAGE
  • Herning Musikskole
FREDAGE

OBS: Undervisningstid og -sted med forbehold for ændringer

 
Pris:
  • Eneundervisning u. 25 år (25 min.): kr. 5.243 pr. år ekskl. årsgebyr (betales i 4 rater)
 
Se alle vores priser og muligheder for undervisningstyper lige her

Mere om sang, musical og stemmetræning 

Sangteknisk kan man bruge sin stemme på fire måder. De 4 stemmefunktioner kaldes Neutral, Curbing, Overdrive og Edge. Hver funktion har sit klanglige særpræg med mere eller mindre ”metallet” karakter og hver sin fordel og begrænsning. For at undgå fejl og tekniske problemer er det vigtigt at kende og beherske funktionerne og deres fordele og ulemper. Det vil hjælpe dig til at kunne skifte frit imellem sangteknikkerne og udnytte deres fordele bedst muligt. Man kan skifte glidende eller lave bratte skift for at opnå knæk. De fire funktioner skal trænes på hver sin måde, men de 3 af dem behøver du ikke tænke på, før efter nogle års sangundervisning.

Undervisningen i sang, musical og stemmetræning bygger nemlig på den neutrale måde at synge på. Den neutrale teknik vil hjælpe dig med at styrke din sang og udvikle din stemme til et sundt instrument.

Neutral er den ikke-metallede funktion dvs., at der ikke er ”metal” eller ”kant” på lyden. Klangen har ofte en blød karakter, som når man synger en vuggevise. Neutral er den eneste funktion, man kan lægge luft på uden at belaste stemmen.

Men sang er jo ikke bare teknik! Først og fremmest er det en måde at udtrykke sig på, der kommer tæt på én, da stemmen er et meget personligt instrument. Man kan både fremkalde følelser hos andre og vise sine egne, samt udleve glæden ved at bruge sin stemme musisk. Og så har man altid sit instrument med sig, så man er klar til at synge alene, i kor, med akkompagnement eller med et helt orkester som backing.

I løbet af sæsonen har du mulighed for at optræde til forskellige koncerter på musikskolen, enten sammen med andre eller solo. Måske skal du også synge solo på din skole eller skal til en audition, så får du hjælp til at blive klar til det.
 

HAR DU SPØRGSMÅL?

Du er altid velkommen til at ringe eller skrive til kontoret, hvor vi sidder klar til at hjælpe dig.
 

Telefon: 9712 9811
Åbningstider: man.-tors. kl. 10.00-15.00
 

Lærere

  • Birgitte Götze
  • Mette Marie J. Ørnstrup