Skip to main content Skip to footer

Rytmisk sangundervisning

Herning Musikskole

Undervisning i rytmisk sang på Herning Musikskole


Alle kan synge, men vil du gerne lære, hvordan du bliver dygtigere til det? Og vil du samtidig gerne synge pop, rock, jazz og andre rytmiske stilarter? Så meld dig til rytmisk sangundervisning og lær, hvordan du bedst muligt bruger din stemme, hvad enten du er nybegynder eller har sunget i mange år.

Du får soloundervisning, hvor vi fokuserer på at træne din sangstemme og arbejde med din stemmes personlige udtryk.
Vil du gerne synge sammen med andre, har vi flere sammenspilshold og bands. Du kan også være med i  den rytmiske pige vokalgruppe RumKlang, der er for sangere i alderen 15-21 år eller i koret Lyrik, som er for sangere i alderen 13-18 år.
Du kan starte til soloundervisning i rytmisk sang når du er fyldt 13 år, og blive ved lige så længe du har lyst.

 
Start: fra ca. 13 år og opefter. På Kildebakkeskolen har du mulighed for at starte til sangundervisningen, allerede fra du er 6 år
Hvornår: mandage-torsdage* - kontakt kontoret for yderligere oplysninger
Hvor: Herning Musikskole, Nørregade 7C
Antal gange: undervisning ugentligt - du kan tilmelde dig hele året


MANDAGE
  • Herning Musikskole
TIRSDAGE
  • Kildebakkeskolen
ONSDAGE
  • Herning Musikskole
TORSDAGE

FREDAGE

OBS: Undervisningstid og -sted med forbehold for ændringer

 
Pris:
  • Eneundervisning u. 25 år (25 min.): kr. 5.243,- pr. år ekskl. årsgebyr (betales i 4 rater)
 
Se alle vores priser og muligheder for undervisningstyper lige her

Mere om rytmisk sang

Det er altid bedst at varme stemmen op, inden man begynder at synge for fuld kraft. Når stemmebåndet er løsnet, bliver det mere afslappet og fleksibelt, og man kan derfor bedre kontrollere stemmen, ligesom man nemmere kan nå toner i yderkanten af stemmens spændvidde.

Opvarmning er også med til at forhindre skader, der i værste tilfælde kan føre til længere perioder uden mulighed for at synge. Der findes mange mere eller mindre fysiske opvarmningsøvelser fx lette skalagentagelser.

Ligesom det er vigtigt at starte med opvarmning, er det vigtigt med korrekt kropsholdning og god bugstøtte, så stemmen hjælpes bedst muligt på vej. Mavemuskler og vejrtrækning er meget vigtigt, når du skal lære at synge.

Sangens klang dannes i mundhulen, som er hele stykket fra stemmebånd til mund og næseåbning. Alle sangere har forskellige mundhuler og derfor har alle sangere deres egen særlige klangfarve. Er mundhulen stor, bliver klangen mørkere og fyldigere, er mundhulen lille, bliver klangfarven lysere og fladere.

Med den rette træning kan man selv bestemme, om stemmen fx skal lyde fyldig, blød eller forvrænget. I rytmisk sang er det også afgørende at lære mikrofonteknik, så man kan bruge den rigtigt alt efter sangens karakter.

Alt dette kan du lære hos os, og du får mulighed for at optræde til forskellige koncerter på musikskolen. Måske skal du også synge på din skole eller skal til en audition, så får du også hjælp til det.
 

HAR DU SPØRGSMÅL?

Du er altid velkommen til at ringe eller skrive til kontoret, hvor vi sidder klar til at hjælpe dig.

Telefon: 9712 9811
Åbningstider: man.-tors. kl. 10.00-15.00
 


Lærere

  • Anna Klinkby Østergaard
  • Merete Gry Jacobsen
  • Mette Marie J. Ørnstrup