Skip to main content Skip to footer

Tromboneundervisning

Herning Musikskole

Trombone (trækbasun)

Tromboneundervisning på Herning Musikskole


På Herning Musikskole kan du få undervisning i mange forskellige blæseinstrumenter - et af dem er trombonen (som man også kalder for en trækbasun). 

Du kan starte med at spille trombone,  fra du er ca. 8 år gammel. Du kan både spille alene sammen med din underviser og få undervisning fra 20 min. og opefter, eller du kan få undervisning på små hold med andre elever, hvor I deler en lektion på enten 30 (2 elever) eller 45 min. (3 elever).

 
Start: fra 8 år og opefter
Hvornår: tirsdag og onsdage - kontakt kontoret for yderligere oplysninger
Hvor: Herning Musikskole, Nørregade 7C
Antal gange: undervisning ugentligt - du kan tilmelde dig hele året
Instrumentleje: kr. 650 pr. år
 

MANDAGE
TIRSDAGE
  • Herning Musikskole
  • Tjørring Skole
ONSDAGE
  • Herning Musikskole
  • Kildebakkeskolen
TORSDAGE
FREDAGE

OBS: Undervisningstid og -sted med forbehold for ændringer

Pris
  • Eneundervisning under 25 år (20 min.): kr. 4.276 pr. år ekskl. årsgebyr (betales i 4 rater)
 
Se alle vores priser og muligheder for undervisningstyper lige her
 

Mere om undervisningen

Trombonen er et messingblæserinstrument og er i familie med trompet, kornet, horn og tuba. Men kan skal ikke lade sig narre, for den er helt anderledes at spille på! Tonen laves med læberne, som instrumentet forstærker - ligesom ved de andre instrumenter. Men modsat sin familie, der alle har ventiler, så har trombonen et træk (det lange rør, du kan se på billedet), som har 7 grundpositioner, man kan skifte imellem. Det betyder også, at du i langt højere grad har mulighed for at glide fra tone til tone end på de andre messingblæserinstrumenter.
 
I undervisningen øver du teknikker til at lære at spille, og du lærer at trække vejret rigtigt - ja, det er faktisk noget, man skal øve sig på, når man skal trombone! Sammen med din lærer skal du arbejde med forskellige stilarter, og du kan få lov til at spille alt fra klassisk musik til jazz. 
 
Trombonen er med sin mørke klang den musikalske bund i bigbands og harmoniorkestre, og den er helt oplagt at bruge i sammenspil. Udover den individuelle undervisning og undervisningen på småhold har musikskolen undervisning i sammenspil i forskellige grupper og genrer - for eksempel blæserrensembler, Ungdomsorkestret, Koncertorkestret, HASO og Night Train Big Band. Der er et stort socialt element i at lære at spille, og sammen spiller vi koncerter, bruger tid på at hygge os og tager på ture i Danmark og i udlandet. 
 
Fra du er ca. 10 år gammel, er der mulighed for, at du kan spille med i musikskolens ungdomsorkester. Er du teenager eller voksen, har du mulighed for at deltage i de andre orkestre - fx musikskolens bigband Night Train. Tag en snak med din lærer for at finde ud af, hvad netop du skal starte i.
 

HAR DU SPØRGSMÅL?

Du er altid velkommen til at ringe eller skrive til kontoret, hvor vi sidder klar til at hjælpe dig.
 

Telefon: 9712 9811
Åbningstider: man.-tors. kl. 10.00-15.00